UMPlayer

Orice utilizator al unei distributii linux stie ca Mplayer, cu sau fara interfata Smplayer si win32codecs(w32, w32codecs in unele distributii) este cat de poate de capabil sa redea majoritatea fisierelor audio/video cunoscute, mai putin youtube si/sau shoutcast. Iata ca pana la urma aceasta nisa a fost completata de UMplayer, un produs gratuit si open-source in acealasi timp.

Ce este UMPlayer? Pe scurt este Universal Multimedia Player ce are la baza platforma Qt(ca si Smplayer pentru cunoscatori). In varianta mai lunga s-ar putea afirma ca este un player audio video universal care stie sa redea totul si sa ceara nimic in schimb. Principiile celor care au dezvoltat acest program sunt urmatoarele: un player avansat dar usor de folosit, multiplatforma(windows, linux si mac os x) si desigur gratuit avand sursa deschisa, ceea ce inseamna ca orice poate contribui.

Ok… este universal, deci ce formate audio/video reda? Playerul reda formate precum AAC, AC3, ASF, AVI, DIVX, FLV, H.263, Matroska, MOV, MP3, MP4, MPEG, OGG, QT, RealMedia, VOB, Vorbis, WAV, WMA, WMV, XVID. O lista completa a codecurilor o aveti aici. Daca aceste lucruri nu v-au convins sau pur si simplu v-au plictisit puteti sa descarcati programul de la aceasta adresa si sa aflati de ceea ce este in stare. Auditie/vizionare placuta ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *