Ubuntu 13.04: construit fără versiuni intermediare

Printre atâtea pastile și picături de nas luate împotriva unei răceli care s-a gândit să mă viziteze, astăzi am avut îndrăzneala să îmi deschid clientul de poștă electronică Thunderbird și să citesc informațiile oferite de fluxurile cu știri RSS. Printre atâtea informații referitoare la companii ce vor dezvolta jocuri pentru clientul de Steam când se va lansa și pentru utilizatorii de linux sau o versiune nouă de kernel, asta ca exemplu, am decoperit ceva care m-a surprins și are legătură cu următoarea versiune de Ubuntu.

Până acum Ubuntu respecta un model de dezvoltare asemănător cu restul distribuțiilor linux, mai mult sau mai puțin populare, având diferite versiuni intermediare ale produsului final. Acestea erau cunoscute sub numele de versiuni ”alpha”, ”beta” sau ”release candidate”. Începând cu Ubuntu 13.04, nume de cod Raring Ringtail, procesul de contrucție al distribuției nu va mai avea versiuni ”alpha” sau ”release candidate” ci doar o SINGURĂ versiune ”beta” disponibilă pentru cei care doresc să afle ce există sub ”capota” noii versiuni.

Eu nu vreau să par prea cârcotaș dar acest model pare asemănător cu procesul de construcție al altui sistem de operare, destul de popular. Bun sau rău asta rămâne de văzut. Mai este destul timp până la lansarea Ubuntu 13.04 din 25 aprilie 2013 deci sunt tare curios ce se mai schimbă până atunci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *