Steam: versiunea de linux în stadiu Beta

Dacă până acum apelam la Wine pentru a instala și respectiv rula anumite jocuri aferente platformei digitale Steam, în zilele noatre dezvoltatorii de la Valve au făcut un progres remarcabil deschizând drumul către utilizatorii de linux. În altă ordine de idei, în viitor va exista un client de linux al Steam, care va oferi acces la jocuri așa cum se întâmplă acum pentru utilizatorii de Windows și Mac.

Până la data lansării oficiale a Steam pentru linux, utilizatorii au șansa de a-și aduce contribuția la construcția clientului specific prin testarea versiunii beta și respectiv prin oferirea de feedback. Pentru a vă putea implica este necesar să completați acest chestionar și să așteptați până când cererea voastră a fost procesată și sper eu și acceptată.

Personal nu sunt un mare fan al jocurilor dar, doresc să ajut la îmbunătățirea suportului pentru openSUSE, astfel că m-am înscris pentru testarea versiunii beta. Pentru a afla mai multe detalii despre evoluția clientului Steam pentru linux vă recomand să accesați acest sait. Chiar dacă ”piesa de rezistență” a Steam pentru linux va fi distribuția Ubuntu, consider că dezvoltatorii trebuie să creeze clienți ai programului care să acopere spectrul de pachete deb și rpm, așa cum face Google cu produsele sale software.

Licențiere: emblema și denumirea Steam sunt mărci înregistrate ale Valve Corporation.

Leave a Reply

Your email address will not be published.