TV Tuner Leadtek Winfast 2000XP Expert sub openSUSE 11.2 / 11.3

In cadrul blogului meu scriam la un moment dat un studiu de caz pentru posesorii tunerului tv Leadtek Winfast 2000XP Expert si de cum pot sa se uite la tv sub openSUSE 11.0. In prezent suportul pentru 11.0 a fost amanat motiv pentru care a trebuit sa migrez catre o noua versiune a distributiei linux openSUSE.
Partea proasta este ca folosirea programului kdetv nu mai aduce rezultatele dorite deoarece structura kernelului s-a schimbat foarte mult de la 11.0 pana la 11.3. Nici xawtv(motv) nu stau prea bine, deoarece nu sunt in stare sa recunoasca telecomanda, singura “telecomanda” pentru aceste programe este tastatura… naspa rau nu?
Inainte sa va agitati prea tare si sa regretati ca ati ales openSUSE va spun ca totusi o solutie exista. Numele solutiei este tvtime. Pentru a fi inteles si mai bine iata ce a trebuit eu sa fac ca sa ma pot bucura de tv sub openSUSE:
1. am instalat lirc, lirc-devel si python-lirc
2. am instalat kdelirc (program specific mediului de lucru KDE nu stiu ce rezultate ar putea aduce sub Gnome)
3. am pornit Yast si la Hardware am editat setarile tv tunerului prin activarea lirc fara a testa butoanele de pe telecomanda
4. din /usr/share/lirc/remotes/leadtek copiati lircd.conf.PVR2000 pe care mai apoi il redenumiti in lircd.conf dupa care il mutati /etc/
5. /etc/init.d/lirc restart
6. porniti tvtime si kdelirc; nu uitati sa ajustati nivelele de stralucire, contrast si saturatia culorii conform dorintelor la tvtime.

Vizionare placuta ! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *