Tv Maxe

tv_maxe-logoDacă primăvara vi se pare agitată și mixurile promovate anterior nu sunt pe gustul vostru, poate ar trebui să treceți la televizor. Telecomanda în mână, butonați ce butonați la posturi și deodată vă amintiți cum compania de cablu și-a băgat… pardon, a restructurat grila de programe, ”spre beneficiul vostru” desigur. Prima alternativă care vă stă la dispoziție când vine vorba de televiziunea online ar fi secțiunea TV Online a blogului dar cu siguranță sunteți deja plictisiți de acele posturi și vreți altceva.

Din perspectiva unui utilizator de Windows nu ar fi probleme când vine vorba de alternative căci sunt destule, banda de internet să fie stabilă. Oare ce există pentru utilizatorii de linux? Răspunsul în cazul de față este aplicația Tv Maxe, care pe deasupra mai are și sursa deschisă deci oricine cu talent îl poate modifica și distribui.

Aplicația Tv Maxe oferă acces la diferite posturi Tv și de radio, românești dar și străine. Programul poate fi descărcat sub forma unei arhive, ce poate exatras în calculator. Ca și dependințe Tv Maxe are nevoie de Python 2 și modulul de Gtk, alături de versiunea pentru linux a programului Sopcast și de VLC sau Mplayer pentru redarea conținutului folosind un program extern. Aici pot adăuga că merge și cu programul Totem. Dacă descoperiți vreo problemă nu ezitați să o raportați pentru a fi rezolvată. Vizionare plăcută ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *