Tutorial: instalarea extensiei TopIcons sub openSUSE 12.3

opensuse-logo_sm-300x193Gnome versiunea 3.6 este mediul de lucru oferit utilizatorilor de openSUSE 12.3 care ca și mine nu (mai) preferă KDE din diverse motive. Așa cum am precizat în articolul anterior, am realizat și eu trecerea la 12.3 astfel că referința principală a tutorialelor s-a schimbat și ea. Printre lucrurile care mi-au dat bătăi de cap se enumeră și problema icoanelor din systray care nu apar la dimensiunea normală sugerată de bara de lucru a Gnome 3.6, astfel că după câteva clicuri am dat și peste o soluție temporară.

Acest prim tutorial specific openSUSE 12.3 vă prezintă cum să instalați extensia TopIcons, pentru a scăpa cel puțin pe moment de stresul cauzat de mărimea iconițelor din zona implicită a Gnome 3.6:
1. verificați dacă aveți modulul de navigator gnome-shell-browser-plugin instalat, rulând sudo zypper refresh urmat de sudo zypper in gnome-shell-browser-plugin; dacă există o să vedeți un mesaj care vă anunță că aveți versiunea maximă deja instalată
2. accesați pagina extensiei TopIcons
3. lângă titlul extensiei aveți un ”intrerupător”, mutați-l pe ON pentru a instala extensia
4. pas opțional, dacă iconițele nu apar în partea din dreapta sus restartați mediul de lucru Gnome folosind ALT+F2 iar în prompt tastați litera R și apăsați Enter.

Rețineți că folosirea extensiei este o soluție temporară, una mai de scurtă sau lungă durată în funcție de actualizările primite de Gnome și dezvoltatorii altor aplicații care integrează iconițele în noua bară de lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *