Tutorial: instalare plugin Quake Live sub Debian

Quake Live este un joc de browser care permite utilizatorilor sa aiba aceeasi experienta ca si cum ar juca Quake 3. Singura deosebire dintre acestea este ca Quake Live ofera utilizatorilor o mobilitate mai mare fiind nevoie de un browser, driver video instalat si o conexiune buna de internet. Curios fiind de joc am zis sa mi-l instalez si eu sub Debian dar se pare ca nu exista suport pentru Iceweasel 4.0 (oare cum merge sub Firefox 4.0 ? ) si astfel am ajuns sa instalez manual jocul. Calea cea mai usoara de a juca Quake Live este prin instalarea Iceape(a.k.a Seamonkey) folosind Synaptic sau terminalul.
Pentru instalarea sub Iceweasel 3.6.*/4.0 iata ce trebuie sa faceti:
1. descarcati pluginul folosind wget in terminal:
wget http://cdn.quakelive.com/assets/2011031503/QuakeLivePlugin_433.xpi
2. navigati in folderul de lucru al Iceweasel tot din terminal:
cd /home/nume-utilizator/.mozilla/firefox/profil.default
3. o data ajunsi in folderul profil.default creati folderul plugins folosind comanda mkdir plugins
4. dezarhivati QuakeLivePlugin_433.xpi si alegeti unul dintre plug-inuri fie i386(pentru sisteme pe 32 de biti), fie x64(pentru sisteme pe 64 de biti) pe care il mutati in /home/nume-utilizator/.mozilla/firefox/profil.default/plugins
5. restartati browserul
6. logati-va din nou pe site si descarcati continutul jocului
Mentionez ca tutorialul este functional numai pentru versiunea 0.1.0.433 a jocului(a plug-inului ca sa fiu mai precis). Atunci cand o noua versiune va aparea trebuie sa repetati pasii schimband doar link-ul de la pasul 1. Distractie placuta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *