Tutorial: instalare Flash player 11.1 sub openSUSE

De cateva zile incoace Adobe a pus la dispozitia utilizatorilor Flash Player 11.1. Aceasta versiune acopera 12 probleme critice de securitate descoperite de cei de la Adobe si astfel este recomandat sa faceti un update pentru a evita anumite neplaceri. Personal ma intreb: daca ei au rezolvat 12 probleme oare cate au mai fost descoperite de persoanele rau voitoare care profita de ele?… stiu suna un pic a rautate dar este un adevar. In cadrul acestui tutorial va voi arata cum sa instalati Flash Player 11.1 sub openSUSE 11.4 si Tumbleweed folosind repo-ul Multimedia Applications (openSUSE_11.4):
1: deschideti Yast si tastati parola userului root
2: deschideti Software Repositories
3: apasati butonul Add, bifati casuta Specify URL si apoi apasati Next
4: in campul Repository Name treceti Multimedia Applications (openSUSE_11.4) si la URL http://download.opensuse.org/repositories/multimedia:/apps/openSUSE_11.4/ apasati Next acceptati cheia repo-ului si apoi apasati OK pentru a inchide fereastra cu repo-urile configurate
5: deschideti terminalul (consola) si tastati sudo zypper refresh pentru a actualiza cache-urile repo-urilor si apoi sudo zypper up pentru actualizari.
Pentru cei pasionati de lucrul manual, Flash Player 11.1 poate fi instalat folosind pagina celor de la Adobe, alegand arhiva in format tar.gz. Pana la aparitia Flash Player 11.2 va urez utilizare placuta a versiunii 11.1 :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.