Tutorial: criptare parole Pidgin sub Windows

pidgin-logoPe data de 14 iulie am redactat un articol care permite utilizatorilor mediului de lucru Gnome să salveze parolele din Pidgin într-un mod mai sigur, evitându-se astfel probleme ce țin de securitatea parolelor. De curând am intrat în contact cu Windows 7 Ultimate, versiunea pe 64 de biți și am fost curios să aflu dacă există vreun modul asemănător celui pentru Gnome.

Răspunsul este afirmativ. Modulul descoperit în cadrul paginii kainaw.com/libpurple oferă aceleași posibilități de criptare a parolei precum modulul pentru Gnome, folosindu-se Windows CryptoAPI pentru criptarea parolei într-un folder numit Secure_Passwords din C:\Users\nume-utilizator\AppData\Roaming\.purple (pentru cei care folosesc Windows 7).

Tutorialul de instalare cuprinde următorii pași:
1. se descarcă modulul
2. după descărcare acesta este mutat în C:\Program Files (x86)\Pidgin\plugins\ (dacă rulați Windows pe 64 de biți)
3. dacă Pidgin este deschis, logic nu, îl închideți și îi dați din nou drumul
4. în meniul programului se merge la Tools – Plugins – se bifează căsuța din dreptul modulului Windows Secure Passwords
5. din același meniu Tools se navighează la Windows Secure Passwords – Save & Encrypt Passwords, care vă criptează parola/parolele în cadrul fișierului Secure_Passwords.

Ca și în cazul celuilalt tutorial, vă puteți bucura de acest program cu sursă liberă într-un mod mai sigur știind că parolele nu mai sunt salvate într-un fișier vulnerabil, accounts.xml. Spor la pălăvrăgeală :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *