Tranziții 2: linux + windows @ Floss Blog

Acum o săptămână în cadrul acestui blog umil apărea un articol care anunța prin altele o schimbare de nume dar ceea ce a speriat pe unii dintre cunoscuții mei a fost schimbarea de direcție, mai precis promovarea programelor libere către un segment dominat de programele proprietare și anume gama sistemelor de operare Windows, create de Corporația Microsoft.

Promovarea produselor software cu sursă deschisă create pentru Windows în perioada 14 – 21 septembrie a reprezentat pentru mine o experiență destul de interesantă dar în același timp și limitată. Chiar dacă aceste alternative libere există, mă îndoiesc că prea mulți utilizatori de Windows le vor folosi, cu mici excepții, căci să fim sinceri ele se integrează mai bine în cadrul oricărei distribuții linux decât sub Windows, din considerente ce țin mai mult de comoditate și obișnuință.

Astăzi 22 septembrie, am decis, ca urmare a experienței recente de sub Windows, să transform Floss Blog într-un spațiu virtual dualist, exact cum se întâmplă și cu cei care au instalat Windows pe calculator și o distribuție linux. Blogul va continua să promoveze programele libere și distribuțiile linux ca și până acum, căutând să atingă și spectrul sistemelor de operare Windows, acolo unde acest lucru va fi posibil.

Lectură plăcută a articolelor vă doresc ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *