Studiu de caz: wget

Indiferent ca utilizati linux de putin timp sau nu, este imposibil sa nu fi ajuns in consola unde sa puteti folosi wget. Wget este genul acela de unealta care isi face treaba fara sa streseze calculatorul pe care este initiata comanda. GNU Wget (or just Wget, formerly Geturl) is a computer program that retrieves content from web servers, and is part of the GNU Project. Its name is derived from World Wide Web and get. It supports downloading via HTTP, HTTPS, and FTP protocols, the most popular TCP/IP-based protocols used for web browsing. Personal imi place sa numesc wget drept un downloader de tipul “fire and forget”; de ce?… ar intreba cineva, pai din simplul motiv ca odata ce doresti sa descarci ceva initiezi comanda si astepti sa se descarce; toate acestea au si o “cireasa pe tort”, anume posibilitatea de resume pentru fisierele partial descarcate. Chiar si asa, am putut fi surprins de faptul ca wget a fost portat si pe platforma windows si din ce am putut gasi pe Google pot spune ca mi-au atras atentia doua astfel de programe:
1. WGET 1.11.4 care foloseste linia de comanda exact cum face wget sub linux; programul se instaleaza in “c:/windows/system32” si indeplinste aceleasi functii ca si Gnu wget.
2. VisualWget titlul spune tot, acelasi wget portat pe windows dar cu interfata.
Si cum ramane cu wget sub linux? Orice distributie linux ofera prin instalare wget; daca wget lipseste din respectiva distributie se poate ca administratorul sa fi sters acest program sau sa fi blocat accesul la el. Astfel intreb: sunteti multumiti de ceea ce ofera wget sub distributia voastra linux?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *