Stopwatching.us, răspunsul organizațiilor la programul PRISM

speed-of-InternetÎn cadrul articolului ”Internetul în pericol”, am adus în centrul atenției faptul cum NSA, o entitate americană, a încălcat dreptul la intimitate a milioane de utilizatori prin intermediul programului PRISM. Oricât de mult au încercat autoritățile americane să transforme acest lucru într-un ”instrument folosit pentru bine”, valurile de nemulțumire au dus la crearea unei petiții sub numele de Stopwatching.us.

Stopwatching.us este o petiție online prin care Mozilla, EFF și alte organizații ce militează pentru drepturile civile, cer autorităților americane să dezvăluie public cum anume sunt monitorizate activitățile din mediul virtual. Așa cum bine se știe Mozilla este o organizație ce are printre altele ca principii de bază dreptul la intimitate al utilizatorilor. Conținutul petiției precum și lista inițială a entităților semnatare pot fi regăsite în cadrul acestui articol.

Ca de obicei, nu mă pot abține să nu adaug și o notă personală unui articol, astfel că eu unul consider PRISM ca o continuitate tacită a ceea ce s-a vrut a fi SOPA și PIPA, proiecte de lege care au picat mai ales sub presiunea opiniei publice. Deci… dacă autoritățile americane fac astfel de lucruri, oare cum se comportă tări din spectrul fost comunist?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *