Steam pentru Linux devine un Beta public

steamIconPână mai acum ceva timp cu toții știam că lumea distribuțiilor linux nu era tocmai un paradis al jocurilor, de aceea și fanii acestor sisteme de operare erau mai puțini. Progresul a demonstrat de-a lungul ultimilor ani că treburile sunt în curs de schimbare. Astfel, când venea vorba de o platformă online de achiziționat jocuri ne gândeam desigur la Desura, dar o dată cu apariția Steam pentru linux în versiunea beta disponibilă pentru un număr redus de utilizatori treburile s-au schimbat și mai mult.

Data de 20 decembrie 2012 aduce utilizatorilor ce îndrăgesc programul Steam o veste foarte bună: programul a trecut în stadiul de Beta deschis publicului. Din perspectiva disponibilității nu prea s-au schimbat multe lucruri, Ubuntu fiind singura distribuție pe care Steam poate fi instalat printr-un pachet specific (există șansă să meargă și pe Linux Mint). În rândul utilizatorilor au mai apărut și alte surse terțe pentru distribuții linux precum Fedora sau Arch. Pentru a putea gestiona defectele de funcționare descoperite de utilizatori Valve recomandă folosirea Github și nu forumul cum era în timpul versiunii Beta limitate publicului.

Pentru moment Steam pentru linux aduce cu sine 50 de jocuri dintre care amintesc aici Team Fortress 2, Serious Sam 3: BFE sau Red Orchestra: Ostfront 41-45. Din punctul meu de vedere baza există așa că dezvoltatorii de la Valve au șansa să facă distribuțiile linux și mai populare prin platforma pe care o construiesc.

Actualizare: conform unui articol publicat pe saitul Comunității openSUSE din România, se pare că Steam Beta este disponibil și pentru openSUSE 12.1 și openSUSE 12.2 :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *