A venit apocalipsa… a trecut apocalipsa…

nuclear-radiation-iconDin perspectiva mea ca simplu trecător prin viață, ziua de ieri a fost una tare bizară și asta nu pentru că nu am băut cafeaua de dimineață sau pentru că în transportul în comun condițiile se aseamănă destul de mult cu un ”frigider” ci pentru că ieri a fost… chipurile… sfârșitul lumii (iarăși), conform interpretărilor transmise prin mass-media privind calendarul mayas. Aș fi vrut să mă dezlănțui de ieri, dar am promis cuiva că o voi face azi :)

De când m-am născut și până acum am trecut deja prin 3 astfel de predicții care vorbeau de sfârșitul lumii și până acum nici una nu s-a adeverit, ba mai mult a alimentat teama celor naivi să creadă asta și buzunarele altora care au știut să profite. Personal consider că ziua de ”21 decembrie 2012” a fost cea mai ”populară apocalipsă” iar canalele TV, fie ele de știri sau nu, au fost infectate să ne arate cum s-au pregătit românii de apocalipsă. Din ”trusa apocaliptică” pe lângă mâncare și apă nu a lipsit și țuica căci fără ea apocalipsa ar fi tare grea. Acum nu vreau eu să par ăla nesimțit dar conform DEX-ului și Noului Testament, cuvântul apocalipsă descrie sfărșitul lumii (adicătelea totul se duce de râpă) ceea ce înseamnă că toți aceia care au dat bani pe diferite locuri pentru adăpost sau care au ales să stea sub pământ în camere improvizate sunt niște oameni care degeaba au trecut prin viață.

Sub orice formă am evitat să privesc televizorul chiar și aseară mulțumindu-mă să ascult muzică la radio. Tot haosul creat a subliniat încă o dată faptul că unii oameni sunt destul de naivi și cred tot ce li se spune. Părerea mea este că sfărșitul lumii, așa cum o știm, se poate întâmpla oricând dacă e să ne luam după obiectele cosmice care colindă prin sistemul nostru solar, unele având tangență cu planeta albastră. În cazul unui astfel de eveniment acele locuri sub pământ pot oferi adăpost respectiv clădirile create în acest sens, dar adevarata ”probă de foc” va fi supraviețuirea însăși. Până la următoarea apocalipsă mediatizată vă urez sănătate maximă și cât mai mulți neuroni activi în creier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *