SourceForge. Din mkv in avi

Nu de multe ori se intampla sa apelam la Google pentru a cauta si implicit descarca ceva de care avem nevoie. De cele mai multe ori ne dorim sa fie si gratis sau open source(gratis nu inseamna neaparat open source, a vedea driverul de la Nvidia de exemplu) care sa ne scuteasca de a cumpara un anumit soft.
Astazi am patit si eu acelasi lucru, am cautat un program care sa converteasca din formatul mkv in avi. Google mi-a oferit destule posibilitati cei drept, dar majoritatea erau pentru windows si/sau pe bani(chiar daca erau pentru linux) pana cand am ajuns la un link ce ducea catre SourceForge.

Ce este SourceForge ?
SourceForge.net is the world’s largest open source software development web site. We provide free services that help people build cool stuff and share it with a global audience. See a list of our software development features. As of February, 2009, more than 230,000 software projects have been registered to use our services by more than 2 million registered users, making SourceForge.net the largest collection of open source tools and applications on the net. Mai pe scurt locul in care daca ai putin talent si cunostiinte poti crea programe ce pot fi analizate si de alti creatori de programe ca si tine.

Programul cautat de mine se numeste Simple Video Converter si poate fi obtinut de aici. FRONTEND for mencoder for Windows and Linux. Convert rmvb,avi,mp4,wmv, ogv, mkv, mov, mpg, vob,ogv, ogg, ogm etc To avi (divx5), xvid, dvd iso, h264 in a simple way. Required java runtime 6 and over. (On Linux is required mencoder, dvdauthor and mkisofs) . Un utilitar destul de bun si mai ales gratis zic eu ce merita un vot de incredere din partea noastra ca si utilizatori.
De asemenea din dorinta de a obtine si mai multe idei despre ce anume se foloseste la conversie am deschis o topica pe Softpedia; nu ezitati sa contribuiti daca aveti vreo idee :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *