Sidux a.k.a Debian Sid

Sidux este o distributie linux nou aparuta in lumea distributiilor linux. Ca un mic istoric pot spune ca are la origine Debian, dar spre deosebire de Ubuntu, ii pastreaza caracteristicile si are o ramura proprie numita “Sid” de aici si denumirea de Debian Sid. Ca orice alta distributie linux si aceasta foloseste programe open source, adaugandu-se astfel in cadrul distributiilor linux ce ofera o alternativa utilizatorilor celor ce doresc sa incerce ceva nou si in acelasi timp ceva longeviv precum distributia Debian. Aceasta distributie foloseste mediile de lucru KDE si XFCE, astfel incat pot spune cu usurinta ca este destinata si utilizatorilor cu calculatoare de generatie mai veche dar si celor de generatie mai noua.
Versiunea stabila a distributiei, sidux-2009-04, poate fi gasita AICI alaturi de o descriere a distributiei si a elementelor noi pe care aceasta le aduce.
De asemenea tin sa va aduc la cunostiinta ca versiunea “pre-release” a sidux, sidux 2010-01, este disponibila pentru testare. Versiunea finala va fi disponibila in maxim doua saptamani. Pentru aceeia dintre voi care doresc sa ajute la imbunatatirea distributiei puteti obtine o copie de la acest link. Noua versiune Sidux va contine cea mai recenta versiune de KDE 4.4.3, cea mai recenta versiune de kernel 2.6.34, si multe altele pe care vi le las voua sa le descoperiti. Spor la teste ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *