Problema cu Firefox -> plugin-container

De ceva timp am facut upgrade de la Firefox 3.6.7 la 3.6.8, si cam de atunci observ la initierea comenzii ps -aux (sa vad ce procese sunt active), un proces numit plugin-container. Nu a fost nevoie sa caut prea mult pe google ca sa realizez ca respectivul proces consuma resurse destule si imi incetineste sistemul.
Cauza: din ce am descoperit e vorba de site-urile facute in flash care activeaza acest proces. Stresanta chestie daca stam si ne gandim ca multe site-uri sunt in flash (youtube de exemplu, etc) nu?
Solutii:
1. solutia cea mai simpla este sa instalati alt browser ca de exemplu SeaMoneky, Opera sau Google Chrome
2. solutia a doua implica pastarea browserului dar modificarea anumitor setari: 2.1 se deschide un tab nou in care se scrie about:config, 2.2 se da click pe i`ll be careful, I promise!, 2.3 la filter scriem dom.ipc.plugins.enabled, 2.4 setam ca False optiunile aparute dupa aplicarea filtrului(in cazul meu au aparut trei optiuni din care eu am setat False doar la doua si anume dom.ipc.plugins.enabled.libflashplayer.so si dom.ipc.plugins.enabled.libnptest.so), 2.5 restartam browserul.
Daca apar probleme cu vizualizarea anumitor pagini setati cele doua optiuni la true, daca nu, tot ce trebuie sa faceti este sa va bucurati de un browser ce nu va mai consuma asa de multe resurse :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *