Pregătiți-vă de Ubuntu GNOME 13.04

gnome-ubuntu-logoPrin luna septembrie a anului trecut anunțam apariția unui nou derivat al distribuției linux Ubuntu, care este oarecum și pe gustul meu, numit la data respectivă ”Gnomebuntu”, cunoscut ulterior ca Ubuntu Gnome. După nume este ușor de realizat cam ce anume aduce nou, mai precis un mediu de lucru Gnome 3.x, care din câte se pare este preferat de anumiți utilizatori de Ubuntu nemulțumiți de Unity.

Proiectul a evoluat destul de mult de la ultima mea relatare, astfel că pe 11 martie 2013, Ubuntu Gnome a fost recunoscut ca și derivat oficial, iar de curând a reușit să își lanseze și un site propriu motorizat de platforma WordPress. Lansarea oficială a versiunii 13.04 a Ubuntu este la câteva zile distanță, mai precis 25 aprilie, dar lucrul cu adevărat important este faptul că Ubuntu Gnome 13.04 va fi prima versiune oficială a derivatului, bazat pe mediul de lucru Gnome 3.6.

După ani buni de folosire a KDE am trecut și eu la Gnome. Surpriza a fost una plăcută mai ales în ceea ce privește consumul de resurse ale mediului de lucru, de aceea o dată ce Ubuntu GNOME 13.04 va fi lansat, voi testa imaginea live pentru a vedea cum se comportă acest derivat pe calculatorul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *