Plasma Active

Intr-o lume in care tabletele inlocuiesc din ce in ce mai mult nevoia de a detine sau utiliza un laptop si concurenta privind conceperea unei interfete grafice folosita de aceste dispozitive este si ea destul de mare. Medii de lucru precum Unity sau chiar Gnome3 ar putea fi folosite cu usurinta. Comunitatea KDE a dorit sa faca ceva diferit cu care desigur sa atraga atentia producatorilor de tablete si nu numai, astfel s-a nascut Plasma Active.

Ce este Plasma Active?
Plasma Active is intended for all types of tablets, smartphones and touch computing devices such as settop boxes, smart TVs, home automation or in-vehicle infotainment. Plasma Active is a joint project by the KDE community, basysKom and open-slx. Pentru mai multe detalii despre acest proiect va sugerez sa accesati acest site.

Cea mai recenta versiune este Plasma Active Two, care aduce cu sine numeroase schimbari fata de prima versiune. Ca orice proiect se bazeaza pe feedback din partea celor care doresc ca contribuie, pagina Plasma Active din cadrul Comunitatii KDE fiind http://community.kde.org/Plasma/Active. Pentru a testa Plasma Active Two va recomand sa accesati acest link ce ofera printre altele si imagini ISO ce pot fi folosite pentru crearea de stick-uri USB bootabile precum si instructiuni pentru testarea Plasma Active Two in cadrul Virtual Box. Spor la testat ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *