Party ad-hoc lansare Debian 6 Pitesti

Ca si membru al Grupului de discutii Debian Romania am putut afla de cateva locatii din tara noastra unde vor avea loc reuniuni pe marginea lansarii Debian 6. Astfel de reuniuni au avut loc prin Mures, Sibiu sau Bucuresti. Comunitatea locala Debian Romania este proaspat aparuta dar spre uimirea mea exista un membru si din orasul meu Pitesti. De aici si ideea de a organiza un mic party ad-hoc pe marginea lansarii Debian 6 si in Pitesti. Astfel, astazi la ora 15 langa Hotel Arges, am reusit sa ne strangem intr-un grup din 4 persoane cu care sa marcam acest eveniment.
Dupa o plimbare prin Zona Strandului din Pitesti, implicit pentru a sparge gheata la inceput, am ajuns mai apoi si intr-un bar local, in care sa ne putem destinde si mai mult la vorba. De la inceput va spun sa nu va asteptati la prea multe lucruri, spre deosebire de alte locatii in care s-au organizat reuniuni, cea din Pitesti a fost spontana pana si pozele au fost facute cu telefonul nici de cum cu vreo camera foto :P.

Pentru o mai mare fluiditate in conversatii, am ales bauturi racoritoare sau un expresso cu lapte, fiecare dupa gust si desigur in zona dedicata fumatorilor. Dintre cei 4 participanti singurul care avea vreo tangenta cu un profil uman de facultate era acest tip. Dar asta nu a fost un obstacol prea mare in a realiza o conversatie placuta pe diferite subiecte.

Timpul trece mai repede atunci cand faci ceva util sau cand interactionezi pe marginea unor subiecte precum Debian pro sau contra, activitatea de zi cu zi si desigur viata de student… Inevitabil conversatia a incins spiritele si pentru putin tutun, chiar daca in grup exista decat un singur fumator.

Mergand pe firul conversatiei, am ajuns si la ce era mai important: utilizarea zilnica a Debian ca si sistem de operare fie pentru navigare pe net, jocuri sau aplicatii multimedia.

Pana si incepatorul din cadrul grupului a fost atras de ceea ce i-am povestit si am promis sa il ajutam sa se ajusteze cu Debian. Pe aceasta cale i-am lansat si invitatia de a se inregistra pe Forumul Comunitatii Debian romania pentru a primi mai mult ajutor si din partea celorlalti membrii.
Omul vine, dar mai si pleaca… spune o vorba. Poate ca nu au fost prea multi oameni prezenti, poate ca nici pozele nu sunt cine stie ce, dar zic eu ca este un inceput pentru astfel de manifestari si prin Pitesti. Pana la urma folosirea unei distributii linux nu este totul ci si realizarea de prietenii si interactiunea sociala fara a folosi calculatorul, care in cele din urma ne-a lasat un zambet pe buze.

Happy Squeeze Day !!! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *