OpenIndiana

Chiar daca nu exista o distributie baza pe Open Solaris adresata incepatorilor, dinamicitatea lumii open-source ne afecteaza pe toti. Asa cum bine stiti dintr-un articol anterior, proiectul Open Solaris a incetat sa mai existe. Poate parea dezamagitor pentru utilizatorii dar nu este un sfarsit de lume pentru ca multe echipe de dezvoltatori vor sa continue ceea ce a inceput Open Solaris.
Acum ceva timp v-am prezentat o prima alternativa, in cele ce urmeaza va voi prezenta o a doua alternativa si anume OpenIndiana. OpenIndiana is a continuation of the OpenSolaris operating system. It was conceived during the period of uncertainty following the Oracle takeover of Sun Microsystems, after several months passed with no binary updates made available to the public. The formation proved timely, as Oracle discontinued OpenSolaris soon after in favour of Solaris 11 Express, a binary distribution with a more closed development model to debut later this year.
De retinut este faptul ca prezentarea oficiala a distributiei este pe 14 septembrie. Navigand pe pagina distributiei pot spune ca are o structura buna, informatiile lipsesc pe moment dar sunt sigur ca pe viitor vor fi adaugate. In concluzie pot spune ca avem doua alternative la Open Solaris, din partea mea multa bafta ambelor proiecte care vor duce mai departe realizarile celor de la Open Solaris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *