Privind către ceas observ că este deja 22:34 și până când narez acest articol vor mai trece câteva minute. În trecut am fost curios să văd cum merge jocul Counter-Strike Source folosind Wine și la data respectivă am descoperit că merge chiar bine. Recent am revenit la acest joc și am decis să mai ”gust” acest produs Valve prin interacțiunea cu comunități române de jucători. Mare greșeală aici (din nou), dar timpul nu a fost irosit în totalitate degeaba!
Facând o paralelă cu trecutul am putut ajunge la concluzia că versiunea 1.6 a aceluași joc este populată de prea mulți jucători și administratori cu atitudine infectă, dar cum jucătorul român este o specie larg răspândită nici versiunea denumită Source nu scapă de aceste deșeuri sociale. Revenind în prezent și la această seară de Counter-Strike Source, subiectul acestei chichițe cotidiene nocturne, pot spune că am acumulat un set complet de cunoștiințe privind atitudinea de doi lei a unor jucători care se oftică mai ceva ca niște copii mici, dar și a unor așa ziși administratori care prea puțin se preocupă, mai ales când și-au cumpărat locul contra unei sume de 3-4 euro pe lună.
Team Speak este util, indiferent că în sens bun sau că în cel rău, deoarece conturează natura de jucători inadaptați social a unora care la ce-a mai mică greșeală ce îi conduce la eliminarea din rundă, încep să înjure mai rău decât un birjar care mâna caii. Imbecilitatea cruntă de care se dă dovadă nu se oprește nici măcăr după ce realizează că persoana în cauză a auzit remarca jignitoare fiind și ea pe același server de chat, ba mai mult se trece la nivelul de ”victimă” căreia nu trebuie să îi răspunzi pe același ton și desigur administratorii care practicând același mod de a spune ”bravo” cuiva care i-au învins, trântesc patetic niște scuze lamentabile pe care nici un copil nu le-ar crede. Citind acest rânduri oricine ajunge să se întrebe: oare ce se întâmplă când persoana nu era pe același server de chat? pam-pam.
Din perspectiva mea, o persoană aflată într-o astfel de situație ar avea două opțiuni: fie să își piardă timpul în continuare încercând să ignore modul de a spune ”felicitări” al unora care în cel mai bun caz distrag atenția și care inevitabil va duce la un stres inutil sau a doua opțiune și cea mai elegantă, respectarea propriei persoane prin eliminarea unui stres cauzat de ”jucătorii profesioniști” și aerele lor afumate. Dacă cineva ar alege prima opțiune speculez că în scurt timp ar ajunge să se manifeste în același fel ca și ”cei mai vechi”, lucru care nu se merită pentru un joc. Opțiunea numărul doi este cea mai viabilă, deoarece individul se poate orienta către o altă comunitate sau către un alt joc unde românii atunci când pierd știu să o facă cu mult bun simț, ba chiar pe un ton vesel.
23:09 arată ceasul aici și mă apropii cu pași repezi de sfârșitul acestui articol, cireașa de pe tort fiind acuzația sublimă din partea ”experților” de atitudine similară cu a cuiva care are coduri, când de fapt individul a ajuns să le înțeleagă tactica de atac pe parcursul mai multor runde, lucru care desigur atrage atenția și duce la ”ieșirea din mână”. Închei aici epopeea mea despre psihologia anumitor jucători de counter-strike 1.6 și Source, iar concluzia vă las pe voi să o deduceți din ceea ce am scris în acest articol.