Naev

Nu prea ma consideram un fan al jocurilor de tip RPG, mai ales cele al carui scenariu implica spatiul cosmic, pana cand nu am descoperit Naev. Inca de la instalare si pana la gameplay am inteles logica din spatele jocului. Astfel, iata-ma scriind acest articol si pentru alti fani care iubesc tipul acesta de jocuri.

Ce este Naev:
Naev is a 2D space trading and combat game, in a similar vein to Escape Velocity. Naev is played from a top-down perspective, featuring fast-paced combat, many ships, a large variety of equipment and a large galaxy to explore. The game is highly open-ended, letting you proceed at your own pace.
Cerintele jocului(a.k.a dependinte): SDL, SDL_image, SDL_mixer, OpenGL, libxml 2, Freetype 2, libpng 1.2, OpenAL, libvorbis, si binutils. Aceste programe se pot instala prin intermediul administratorului de pachete al distributiei linux folosite(cazul meu Synaptic sub Debian 6) sau din linia de comanda cu apt-get install libsdl1.2debian libsdl-image1.2 libsdl-mixer1.2 libgl1-mesa-dri libxml2 libfreetype6 libpng12-0 libopenal1 libvorbis0a. Pentru mai multe informatii despre dependintele pe care trebuie sa le instalati in caz de compilare din cod sursa vizitati pagina de wiki.
Versiune de joc disponibila: Din ce am putut citi pe blogul echipei, cea mai recenta versiune este 0.5.0-beta1. Aceasta versiune aduce cu ea multe schimbari; pentru detalii accesati acest link.

Instalarea jocului:
– deschideti un terminal si creati directorul naev, prin comanda mkdir naev
– navigati in directorul de lucru prin comanda cd naev
– descarcati cele doua componente ale jocului:
wget http://naev.googlecode.com/files/naev-0.5.0-beta1-linux-x86-32 (executabilul jocului; 4 Mb)
wget http://naev.googlecode.com/files/ndata-0.5.0-beta1 (continutul jocului, 196 Mb)
– ajustati executabilul pentru a putea fi lansat, chmod +x naev-0.5.0-beta1-linux-x86-32
– ./naev-0.5.0-beta1-linux-x86-32 pentru a porni jocul.
Pentru a intelege jocul va recomand sa jucati tutorialele pe mine unul m-au ajutat. Distractie maxima va doresc :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *