Mozilla propune introducerea “Do Not Track” in cadrul Boot to Gecko

Nu stiu de ce, dar in aceasta saptamana Mozilla a aparut cam mult prin articolele mele si de aceasta data nu am avut ce sa critic ci mai degraba am laudat demersurile. Nici acum nu o sa “schimb foaia” pentru ca Mozilla doreste sa isi cladeasca un sistem de operare pentru dispozitivele mobile care sa aiba functia “Do Not Track” deja integrata. Curios… oare Android are functia asta?

Ce este “Do Not Track“?
The do not track header is a proposed HTTP header field that would request a web application to disable their tracking of a user. The “Do Not Track” header was originally proposed in 2009 by researchers Christopher Soghoian, Sid Stamm and Dan Kaminsky. It is currently being standardized by the W3C. In January, 2011, Mozilla announced support for the DNT mechanism in its Firefox web browser. Microsoft’s Internet Explorer, Apple’s Safari and Opera all later added support. It is not supported by Google Chrome.

Prin introducerea “Do Not Track” consider ca Mozilla spre indreapta catre un progres major in ceea ce priveste un program cu sursa deschisa. Faptul ca Google nu foloseste acest header in navigatorul sau de internet este deja foarte usor de inteles: profit. Din nou sunt uimit de lucrurile pe care Mozilla vrea sa le ofere pe viitor utilizatorilor sistemului de operare Boot to Gecko, mai ales cand in ziua de azi tot mai multe entitati doresc sa isi bage cat mai mult nasul in viata privata a celor care folosesc internetul, chiar si pentru citirea unor banale mailuri. Pana acum scorul dintre Mozilla si Google este 2 la 0, prin “golurile” marcate de “dreptul la intimitate” si “portalul de aplicatii”. Deja simt fiori… oare ce mai urmeaza? :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *