Mozilla a conceput Collusion

Daca Google prin a sa politica de confidentialitate doreste sa isi cunoasca mai bine utilizatorul pentru ai prezenta un continut bazat pe modul sau de navigare. Mozilla se pregateste sa dezvolte un program care face exact opusul, mai precis un add-on. Spun asta deoarece prin Collusion, Mozilla doreste sa ii faca pe utilizatori constienti de tertele “entitati” care ii urmaresc in timp ce navigheaza diferite site-uri.

Collusion a luat nastere prin parteneriatul dintre Fundatia Ford si Organizatia Mozilla. Monitorizarea introdusa de program va fi una in timp real. Pe langa acest tip de monitorizare Collusion ofera sansa utilizatorului sa opreasca acele terte programe care il urmaresc mai ales cand de cele mai multe ori monitorizarea site-urilor vizitate de utilizator se fac fara acordul acestuia. Personal consider ca aceasta este a doua miscare inteligenta facuta Mozilla pe anul acesta, dupa ideea de a concepe propriul site cu aplicatii.

Pe moment Collusion este inca in faza experimentala dar in acelasi timp este deschis spre testare de catre utilizatorii Firefox. Astfel daca sunteti interesati de acei “ochii din umbra” care va monitorizeaza in timp ce navigati pe internet puteti instala acest add-on accesand urmatoarea pagina web. Oare cati “ochi din umbra” ne urmaresc ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *