Mozilla isi va lansa propriul portal de aplicatii

moz-market-iconChiar daca nu sunt un mare fan al portalurilor de tip “apps store” sau “marketplace” pot spune ca sunt incantat ca si Mozilla vrea sa lanseze un astfel de serviciu pentru utilizatori si respectiv pentru dezvoltatorii de aplicatii. Prin al sau “Chrome Apps Store”, Google a reusit sa devina un rival puternic pentru Firefox, caci la urma urmei multi utilizatori prefera sa aiba totul instalat intr-o singura “carapace”, indiferent ca e vorba de aplicatii pentru diverstisment si socializare, pentru afaceri sau pentru calatorii.

Politica de la baza acestui “marketplace” este una simpla, conform H-Online: The Mozilla Foundation is planning its own app store where developers will be able to market their HTML5 web apps. Mozilla thinks that other marketplaces are too restrictive, which, it believes, has the effect of limiting the freedom of users and developers and of inhibiting innovation.

Lansarea acestui serviciu oferit de Mozilla va avea loc in doua etape. Prima etapa este lansarea catre dezvoltatorii de aplicatii ce va avea loc la Mobile World Congress 2012 de la Barcelona intre 27 februarie si 1 martie; prin aceasta lansare se doreste crearea unui portofoliu cat mai mare de aplicatii pentru dispozitivele care suporta HTML5. Etapa a doua desigur implica deschiderea portatului cu aplicatii catre utilizatori, lucru care se va intampla mai tarziu in cadrul acestui an conform acestui articol de pe Mozilla Blog. Astfel, nu ne ramane decat sa asteptam lansarea oficiala catre utilizatori pentru a vedea daca va reduce monopolul celor de la Google. Oare il va reduce ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *