Mozilla Firefox 22

firefoxChiar dacă spațiul virtual încă se resimte după tot scandalul legat de programul american de supraveghere PRISM, Organizația Mozilla își continuă misiunea de a oferi utilizatorilor săi un navigator de internet pe care să se bazeze pentru sarcinile zilnice.

Dacă în cadrul versiunilor anterioare Firefox a adus doar mici schimbări de ordin funcțional, în cadrul versiunii 22 lucrurile sunt cu totul altfel, utilizatorii primind un set nou de schimbări, pe care le voi enumera și eu succint:
– suport integral pentru WebTRC
– redarea conținutului multimedia în HTML5 poate fi controlat
– noi elemente de socializare controlabile din secțiunea Add-Ons
– dezvoltatorii au la dispoziție o nouă componentă asm.js ce poate fi folosită de OdinMonkey
– îmbunătățirea performanței pentru WebGL

Notele de lansare ale Mozilla Firefox 22 pot fi vizualizate în cadrul acestei pagini. Pentru a descărca noua versiune a navigatorului de internet marca Mozilla vă recomand pagina Descarcă, din cadrul Comunității românești Mozilla. Utilizatorii de Windows și Mac pot actualiza navigatorul prin câteva clicuri, pe când cei de Linux vor trebuie să aștepte pachetele precompilate cu actualizări.

Încă mai aștept ca Mozilla să îmi ofere ”la pachet” în navigator și un plugin de Flash Player la o versiune mai nouă, căci HTML5 mai are mult până la maturitate. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *