3 extensii utile pentru Google Chrome

Google_Chrome_Logo_NEWDin perspectiva administratorilor de servere și/sau rețele, atunci când vine vorba de protecția împotriva programelor răuvoitoare (a.k.a malware) și a spamului sunt implementate diferite tipuri de servicii ce asigură protecția, fie ele gratuite sau comerciale care filtrează tot cei ”nașpa”. Utilizatorii obișnuiți de Windows au la dispoziție un arsenal asemănător, respectiv antivirus sau programe firewall alternative la ceea ce oferă sistemul de operare, dar ce pot face utilizatorii de distribuții linux?

O alternativă ar fi instalarea de programe antivirus care suportă distribuțiile linux, asigurându-se o formă de protecție împotriva amenințărilor informatice create pentru Windows. Speculez că există destule programe, fie ele gratuite, fie ele pe bani, dar subiectul acestui articol este cu totul altul, în speță extensii utile pentru cei care folosesc navigatorul Chromium sau cazul meu Google Chrome.

Cele 3 extensii pe care doresc să le prezint sunt destul de populare. Acestea sunt de asemenea ușor de folosit și de către utilizatorii care interacționează prea puțin pe partea de configurare cu navigatorul de internet. Aceste extensii asigură eliminarea reclamelor care pot apărea atunci când navigați pe internet și vă protejează de paginile cu conținut dăunător.

Adblock Plus – este una dintre cele mai populare extensii din magazinul Chrome și este în același timp sub licență liberă. Pentru a activa opțiuni precum protecția împotriva malware sau Do-Not-Track accesați această pagină după ce prealabil ați instalat extensia.
Web of Trust (WOT) – se aseamănă puțin cu prima extensie, comunitatea fiind cea care votează pozitiv sau negativ anumite site-uri. Extensia nu este la fel de utilă pentru site-urile cu conținut politic sau religios, dar este o ”unealtă” utilă împotriva paginilor de pe internet care propagă malware.
BitDefender TrafficLight – folosește o bază de date privind site-urile web infectate și le blochează de la încărcare dacă acestea au probleme. Extensia este destul de dinamică și asta deoarece efectuează o scanare a paginii ce se vrea încărcată, asigurând protecție internautului. Extensia se regăsește în cadrul magazinului virtual Chrome și astfel sfărșiți cu o bucată de ”bitdefener” pe calculator.

Menționez aici faptul că aceste extensii sunt disponibile și pentru Mozilla Firefox, după caz și pentru Internet Explorer, Opera, Safari sau platforma Android. Chiar dacă aveți una dintre extensii instalată sau chiar pe toate trei, ca și utilizator trebuie să fiți cu mare băgare de seamă pe unde ”efectuați clicuri”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *