Mozilla Firefox 18

firefoxUtilizatorii navigatorului de internet Mozilla Firefox sunt oarecum entuziasmați zilele astea pentru că versiunea 18 urmează a fi lansată oficial. Dacă cotrobăiți puțin pe internet folosind motorul de căutare Google, o să fiți surprinși pentru că versiunea 18 este deja disponibilă spre download.

Înainte de a prezenta legăturile web pe care puteți să le folosiți pentru a descărca Mozilla Firefox 18, iată ce elemente noi aduce această versiune:
– performanțele JavaScript au fost îmbunătățite datorită compilatorului IonMonkey
– a fost adăugat suportul inițial pentru WebRTC
– CSS3 Flexbox și algoritmul specific HTML a fost îmbunătățit pentru a mări calitatea imaginilor de pe saiturile web accesate
– a fost îmbunătățită performanța operației de schimbare a ferestrelor din navigator
– a fost introdus suportul pentru funcția ”window.devicePixelRatio DOM”
– timp de pornire îmbunătățit datorită modificărilor aduse la verificarea extensiilor instalate în navigator

Mozilla Firefox 18 este disponibil spre descărcare pentru Windows, Linux, Mac OSX și pentru Android prin intermediul Google Play. Suportul în limba română este de asemenea prezent. Legăturile web corespunzătoare sistemelor de operare suportate sunt:
Windows
Linux arhitectura pe 32 de biți
Linux arhitectura pe 64 de biți
Mac OSX

Notă suplimentară: viteza de descărcare poate fi mai mică deoarece legăturile web postate aparțin releases.mozilla.org/pub/mozilla.org și conform datelor GeoIP, saitul se află în Singapore. Este o chestiune de zile până când și mirror-ul Xservers, de exemplu, se va sincroniza, după care voi ajusta și legăturile web postate în articol.

Actualizare 9 ianuarie 2013: legăturile web pentru descărcare au fost actualizate, mirror-ul Ines fiind sincronizat si gata să vă ofere versiunea de Firefox dorită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *