Momente de relaxare

Privind in ansamblul saptamanii ce a trecut nu pot spune ca s-au intamplat multe in lumea distributiilor linux sau aplicatiilor specifice acestei zone IT; a aparut Wine 1.3.34 asa cum am relatat intr-un articol anterior, de asemenea a aparut si Ubuntu 11.10 Alpha 2 dupa cum ne relateaza cei de la Distrowatch plus multe alte versiuni ale unor distributii linux mai putin cunoscute noua romanilor pe care le puteti vizualiza pe aceasta pagina. De vreme ce totul se topeste sub caldura data de soare am zis ca putina umbra si racoare poate fi completata cu putina muzica de calitate.
Inainte de a ne bucura de genul de muzica dorit trebuie sa ne asiguram ca avem programele si codecurile specifice instalate. Fie ca este vorba de Rhythmbox sau Amarok este necesar sa avem instalat setul de pachete Gstreamer, alaturi de pachete precum ffmpeg, faad si/sau faac si flac. Daca este vorba de Umplayer cu siguranta aveti nevoie de pachetul w32 (w32-codecs cum este numit in numele distributii linux) sau daca sunteti fie incepatori, fie comozi sau ambele VLC este cel mai bun prieten. Acum ca partea tehnica este in regula mai aveti nevoie si de o banda de internet stabila, inclusiv internetul via modemurile USB, caci fiecare post are o anumita cerinta cand vine vorba de banda de internet. Romania nu duce lipsa de posturi radio care sa emita pe internet, pana si unul dintre posturile de radio ascultate de propria mama are stream de internet, dar duce lipsa de playlisturi si astfel repetitia incepe sa devina stresanta ba chiar sa ma faca sa renunt in a mai asculta acel post de radio. Astfel mergand pe premisa cu cat mai mult cu atat mai bine va aduc la cunostiinta doi “giganti” in ceea ce priveste muzica pe internet.

Prima mea recomandare este Digitally Imported: Digitally Imported (DI or DI Radio) is an Internet radio broadcaster playing various types of electronic dance music such as trance, progressive techno, eurodance and house and more across 35 separate streaming channels. It was founded in 1999 as a hobby project by Ari Shohat and was one of the first internet radio stations. It has often been listed as one of the top electronic dance music radio stations online and was recently awarded Best Global Radio Station at the International Dance Music Awards in March 2010. Pentru lista completa a canalelor de muzica pe care le ofera DI Radio puteti accesa acest link. Nu trebuie sa aveti grija consumului de banda de internet caci spre bucuria celor cu conexiuni slabe exista si streamuri la 33K cu pretul pierderii calitatii sunetului.

A doua recomandare este SKY.FM, reteaua frate sau sora cum vreti voi sa ii ziceti, a DI Radio. Aceasta a doua retea vine sa completeze gama genurilor de muzica oferica publicului larg: “…It offers streaming radio services of other, non electronic dance music genres – such as Jazz and Pop Hits…” Pentru a putea asculta aceste posturi radio, accesati acest site si alegeti conform genului de muzica preferat.
Adaugarea stream-urilor in cadrul programelor pe care le folositi cand ascultati muzica nu ar trebui sa fie ceva dificil, deoarece implica descarcarea unui fisier pls in calculatorul vostru care prin drag-and-drop este adaugat in playerul folosit sau in cazul Sky Fm implica o mica pagina web care nu trebuie inchisa. De asemenea VLC si UMplayer ofera serviciul Shoutcast integrat care va poate usura si mai mult munca. Auditie placuta sa aveti indiferent de genul de muzica ales. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *