Microsoft renunță la Windows Live Messenger

Dacă Yahoo! INC s-a gândit să renunțe la câteva servicii încă din decembrie 2012, care ajutau utilizatorii a două servicii respectiv Yahoo Messenger și MSN să comunice între ei, compania condusă de Bill Gates s-a gândit să retragă cu totul serviciul MSN devenit mai târziu Windows Live Messenger.

Retragerea efectivă a Windows Live Messenger va avea loc la începutul anului 2013. Acest lucru era desigur cât se poate de normal dacă stăm să ne gândim, mai ales de când Microsoft a cumpărat Skype. Tranziția va avea loc cu usurință deoarece Skype suportă interoperabilitatea cu conturi de Windows Live Messenger. Tony Bates, președintele diviziei Skype la Microsoft, afirmă că această schimbare este una stategică și că poate avea loc oricând.

Teoria și practica sunt două lucruri diferite, astfel că nu îmi rămâne decât să aștept anul 2013 și să văd cum va ieși această tranziție. Dețin un cont de Windows Live Messenger de ceva timp, dar am și un alt cont de Skype și cu siguranță contul de Windows Live Messenger va fi cel dezactivat… n-a nevoie de dubluri.

Licențiere:
emblema și de numirea Windows Live Messenger, emblema și denumirea Skype sunt proprietatea intelectuală a Microsoft Corporation.

Leave a Reply

Your email address will not be published.