Microsoft Edge oficial relansat

Cu toată agitaţia legată de ceea ce se întâmplă prin lume am uitat să menţionez că Microsoft a decis să se alăture familiei de browsere Chromium, lăsând în urmă vechiul motor EdgeHTML pe care este bazat Edge în mod implicit disponibil pe Windows 10, redenumit acum în Microsoft Edge Legacy.

Noul browser se numește… de fapt la fel :) Microsoft Edge, lansarea versiunii bazate pe Chromium a avut loc pe data de 15 martie anul de grație 2020, browserul fiind disponibil pentru Windows 10, Windows 8.1/8, Windows 7, macOS precum și pentru dispozitivele ”deștepte” bazate pe iOS și Android versiunea 4.4 sau mai nouă.

Dacă alegeți să faceți trecerea la noul Microsoft Edge, conform detaliilor oferite de Microsoft, instalarea noului browser va înlocui pe cel anterior bazat pe EdgeHTML. Dat fiind faptul că folosește Chromium, există deja o plajă largă de extensii care pot fi instalate (încă nu am testat dacă merge cele din Store-ul Google Chrome) în Store-ul creat de Microsoft precum Adblock sau Country Flags & IP Whois.

Pare destul de tentant mai ales că aș putea face o schimbare de la Google Chrome :D , dar cu acest lucru revin după ce fac trecerea și folosesc browserul în mod curent. Aveți grijă de voi și desigur Sănătate maximă !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *