Mic review: Quake Champions

Quake 3 Arena a fost unul dintre jocurile care a marcat copilaria mea, mai precis partea în care ajungeam printr-un internet cafe și stăteam cu orele fie jucând, fie privind pe alții. Timpul a trecut și lucrurile s-au mai schimbat, așa cum am avut să observ dupa 30 de minute în care am jucat Quake Champions și am tras câteva concluzii pe care doresc să le prezint în articolul acesta.

Primul aspect este prețul, pe Steam jocul costa 30 de euro dar spre norocul meu l-am găsit pe un site cu reducere maximă aș putea spune, prețul cu TVA fiind de 6 lei. Cerințele de sistem nu erau tocmai încurajatoare pentru mine deoarece placa video nu este una de top, dar nici tocmai o ”cârpă”. Jocul este în ”Early Access” ceea ce înseamnă că nu este o versiune finală dar pot spera totuși la o schimbare în ceea ce privește resursele hardware necesare. Ca tot veni vorba de hardware, configurația mea este Intel Core 2 Quad @ 2,33 Ghz, 8 Gb RAM, placă video Nvidia GeForce 430 GT cu 1 GB VRAM și disc normal Western Digital Blue pe care s-a făcut instalarea.

Quake Champions este practic o modificare a ceea ce a fost Quake 3 cu unele plusuri dar și minusuri în această lume digitală, fiecare având percepția lui. Cea mai mare schimbare este legată de partea grafică lucru care în acest moment poate reduce numărul potențialilor cumpărături. Aceiași senzație am avut-o și eu după 20 Gb descărcați, când setările optime pentru mine sunt cele minime, lucru care m-a făcut să par puștiul cel mic din spatele blocului. Personajele jocului nu mai sunt banale așa cum păreau în Quake 3, acum fiecare are câte o abilitate precum teleporatarea, invizibilitatea sau capacitatea de a vedea temporar prin pereți (wallhack ce să mai mai :) ).

După cele 30 de minute în care am testat jocul am constatat și partea comercială, reprezentată de ceea ce se numeste ”loot”, care se obține după finalizarea unei runde de joc sau din magazinul integrat din joc (probabil pe viitor clasificare ca micro-tranzacții). Aici se mai adaugă și faptul că anumite opțiuni ale jocului sunt inactive dacă nu se achiziționează un upgrade ”Quake Champions – Champions Pack Upgrade” care mai implică încă 30 de euro. Jocul este în curs de dezvoltare dar totuși 60 de euro pentru ceva nefinisat este cam mult, iar pe Steam cu 60 de euro se pot cumpara probabil alte jocuri din același gen, mare minus aici.

Am folosit linux intens timp de câșiva ani și am avut timp să găsesc alternative la Quake 3 Arena, care cu ușurință pot fi și la Quake Champions sau nu ? Titlurile care mi-au parvenit au fost Alien Arena, Open Arena sau Warsow, ce se merită a fi încercate măcar din curiozitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *