Un mic review: Unreal Tournament

Ca și Quake 3, jocul Unreal Tournament este destul de vechi, fiind unul dintre acele jocuri pe care trebuia să îl încerci măcar o dată. Spre rușinea mea nu am apucat încă să fac un test al jocului, dar când am aflat că cei de la Epic Games au relansat jocul am decis să îl incerc mai ales că este o versiune Alpha și poate fi descărcată gratuit.

Cerințele jocului Unreal Tournament, conform dezvoltatorului, sunt următoarele:
– Windows 7 64-bit / Mac OS X 10.9.2 sau versiuni mai recente
– procesor Dual-core Intel / AMD, 2.5 GHz sau mai rapid
– placă video ce suportă Direct X 11
– 4 GB RAM

Trailer-ul jocului oferă câteva detalii pe care fanii jocului din versiunile anterior le recunosc…

Din păcate acest lucru nu se aplică în cazul meu drept urmare am luat testarea jocului ca pe un prim contact. Astfel, după instalarea jocului la prima lansare acesta și-a configurat automat setările pentru performanță aici am primit primul pumn în… ”monitor”, deoarece a ales setările minime (low settings). Configurația mea este Intel Core 2 Quad, 2,33 Ghz, 8 Gb RAM, Nvidia GeForce 430 GT cu 1 Gb VRAM și trebuie să recunosc că ”ochiometric” mă așteptam la setări medii, speculez aici totuși că placa video ar fi elementul determinant al setărilor alese… dar m-am bucurat că a pornit.

Nu sunt genul de persoană care să fie obsedat de grafică așa că am acceptat setările minime adoptate de joc. Pentru delectarea mea am ales prima dată una dintre provocările jocului un joc Deathmatch cu boți setat pe dificultate medie și după încărcarea hărții am început să împușc tot ce mișcă :) . Recunosc aici că nu m-am descurcat fiind abia pe locul 5 din 6 practic al doilea pumn (și ultimul), de aceea m-am ”răzbunat” într-un Team Deathmatch cu boții pe nivel ușor :D .

Nu știu cât de corect este să fac comparația cu Quake Champions de care am discutat într-un alt articol, jocurile fac parte din același gen FPS (First Person Shooter), povestea este aceiași gladiatorii luptă pentru câștig. Ceea ce pot compara este grafica, fiecare este construit pe un motor grafic diferit. Cei de la Epic Games folosesc o versiune noua de Unreal Engine și pot spune că pe configurația mea acest joc Unreal Tournament merge puțin mai bine. Momentan Unreal Tournament nu are elemente comerciale adăugate (gen credite, arme, elemente de personalizare vizuală, etc) dar nu avem de unde știi când se va schimba asta.

Este posibil ca în viitor dezvoltatorii jocului să adauge și un preț sau micro-tranzcții pentru anumite elemente, de aceea îmi permit să ofer și câteva alternative de jocuri care se aseamănă câtuși de puțin cu Unreal Tournament:
Warsow – jocul se afla undeva între Quake și Unreal Tournament
Red Eclipe
Xonotic – care în viziunea mea se apropie cel mai mult de Unreal Tournament

Jocul se merită a fi încercat, cel puțin fanii ar trebui să facă acets lucru, cel puțin acum cât este gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *