Mageia – viitorul distributiei Mandriva?

Flagelul dezmembrarii distributiilor a inceput sa creasca in ultima perioada. Din punctul meu de vedere si cu siguranta si al vostru, acest lucru nu avantajeaza comunitatile de utilizatori care sunt nevoiti fie sa treaca la alta distributie linux/unix sau trebuie sa se ajusteze in a folosi un fork al distributiei respective.
Daca pana acum v-am prezentat problemele avute de cei de la Mandriva, acum va aduc la cunostiinta faptul ca echipa de dezvoltatori Edge-IT, echipa din spatele Mandriva, s-a decis sa lanseze un fork al Mandriva. Pe de o parte acest lucru arata dorinta echipei de a-si continua munca inceputa cu Mandriva pe de alta parte acest lucru confirma sfarsit incet dar sigur al distributiei linux Mandriva.
Prea multe detalii despre Mageia nu va pot oferii pentru ca nu exista prea multe de aflat de pe site-ul celor de la Edge-IT. Totusi accesand site-ul puteti afla componenta echipei dar si cum puteti sa va aduceti contributia.
Cum afecteaza acest lucru Comunitatea Mandriva Romania? Din ce am vazut pe site destul de mult. Conform unui poll creat de un utilizator, optiunile intre a sprijini Mandriva daca va mai exista sau Mageia sunt destul de impartite: 58% dintre membri ar sustine Mandriva, 33% ar sustine si Mandriva si Mageia si 8% dintre ei ar migra spre o alta distributie linux.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *