Linux youtube downloader

Am vazut ca multi utilizatori ai internetului practica pescuitul clipurilor de pe Youtube. Ca de obicei majoritatea programelor sunt facute pentru platforma windows si prea putine pentru distributiile linux. Unul dintre aceste programe este pyTube pe care il puteti obtine din cadrul acestei pagini iar al doilea, si cel mai popular din ce am putut citi, este youtube-dl. Ambele programe folosesc consola(terminalul) si pot fi instalate fara drepturi administrative.

Pentru a folosi pyTube este necesar sa aveti instalate pachetele Python versiune minima 2.5 (sugerez si pachetul devel) si Gdata(sau libgdata sub Debian, de asemenea alaturi si de pachetul devel). Pentru a initia programul deschideti consola, navigati in locul unde ati salvat programul si tastati comanda python pyTube.py. Programul ofera si un motor de cautare care sa va ajute sa cautati si respectiv sa descarcati videoclipul dorit. Ca si in cazul pyTube, pentru a folosi programul aveti nevoie de Python versiunea 2.5 sau mai nou.

Youtube-dl este un program si mai simplu decat cel anterior, poate de aceea este si mai popular. Folosind un browser cautati videoclipul dorit si in consola initiati comanda ./youtube-dl URL(unde URL este adresa videoclipului ce se vrea a fi descarcat), pentru a descarca materialul dorit.

Indiferent de programul folosit rezultatul va fi acelasi un fisier cu extensia flv. Pentru a reda acest tip de fisiere puteti folosi cu usurinta VLC sau il puteti converti folosind ffmpeg, urmand exemplele din aceasta pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.