La revedere rețele de chat IRC

În cadrul unor circumstanțe anterioare m-am retras și revenit, și iar retras și iar revenit încât pot spune că acest lucru a devenit o rutină. Dacă atunci când am revenit a existat un motiv, în ceea ce privește rețele de IRC pe care eram prezent treaba era cu totul alta și din perspectiva mea oarecum repetitivă (pe lângă sait, forum sau grup de discuții).

Spre norocul meu atunci când am început să frecventez rețelele de irc după o pauză de Undernet de 4 ani, am intrat mai mult din dorința de a reprezenta respectiva entitate, acest lucru a fost realizat prin ajutorul unui furnizor de bnc-uri. Pentru cei care la ora actuală nu știu cei ala bnc, vă pot spune că este un cont în permanență conectat la rețeaua de chat aleasă și care nu se deconectează atunci când voi nu îl accesați sau vă deconectați. Furnizorul folosit de mine se numește EliteBNC și pentru a vă crea un cont este necesar să accesați pagina Request specifică saitului lor. Activările nu durează mult și sunt efectuate de cei care oferă aceste servicii.

În ultimii doi ani am fost prezent cu precădere pe rețelele de chat Freenode și Quakenet dar și pe Mozilla chiar dacă pentru un timp mai scurt. În cadrul rețelei Freenode am reprezentat openSUSE România #opensuse-ro și recent am creat și un canal de promovare pentru Mozilla România numit #firefox-ro. Pe locul doi se află rețeaua Quakenet unde am reprezentat Urban Terror Romania și timidul grup al jucătorilor români de Xonotic pe canalul #xonotic-ro.

Mulțumesc Pidgin pentru gestionarea conexiunilor și a canalelor, respectiv EliteBNC pentru un serviciu gratuit DAR cât se poate stabil :)

Actualizare 2013: am revenit pe rețeaua IRC Freenode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *