Kubuntu are un nou sponsor

kubuntu_logoDorinta companiei Canonical de a face din Ubuntu un sistem universal, pentru orice tip de dispozitiv, este de mult cunoscuta si in acelasi timp de foarte multe ori adusa in vedere de catre fondatorul acesteia Mark Shuttleworth. Cu ceva timp in urma utilizatorii derivatului KDE numit Kubuntu au fost surprinsi mai mult sau mai putin de faptul ca Canonical a retras sustinerea financiara pentru acest proiect, sarcina dezvoltarii acestei distributii linux ramanand in seama comunitati si implicit a contribuitorilor. Nu se va stii vreodata daca aceasta miscare are legatura cu criza economica globala sau cu vreo strategie a Canonical de a promova numai Ubuntu.

La mai bine de doua luni de cand Canonical a anuntat acest lucru, o alta companie numita Blue Systems a anuntat ca va prelua stafeta de sponsor o data cu versiunea 12.10 a Kubuntu. Din ceea ce am putut afla de pe site-ul celor de la Blue Systems, se pare ca sunt sponsori activi si in alte proiecte care au in prim plan utilizarea mediului de lucru KDE. De asemenea aceasta companie mai sponsorizeaza si versiunea KDE a distributiei Linux Mint precum si distributia linux Netrunner.

Personal nu sunt un utilizator al distributiei linux Linux Mint versiunea KDE, dar daca Blue Systems si dezvoltatorii Linux Mint au o relatie buna, pot decat sa sper ca acelasi lucru se va intampla si cu cei de la Kubuntu, caci in ziua de azi este dificil sa gasesti un sponsor care sa sustina munca unui proiect care promoveaza programele cu sursa deschisa. Sa auzim numai de bine despre Kubuntu o data cu versiunea 12.10 !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *