Firefox 14 va avea management activ al modulelor

Indiferent de sistemul de operare folosit, fie la servici sau acasa, nu trebuie sa fii un geniu sa iti dai seama ca “nu tot ce zboara se si mananca“; in alta ordine de idei utilizatorul trebuie sa aiba un oarecare grad de responsabilitate atunci cand isi foloseste navigatorul de internet pentru a vizita diferite saituri. Subliniez ideea acestui grad de responsabilitate mai ales ca in zilele noastre poti fi infectat cu malware chiar si atunci cand folosesti Flash Player sau Java, programe care asa cum bine se stie sunt multiplatforma.

Nu stiu cat de multa incredere are Organizatia Mozilla in cei care dezvolta Flash sau Java, dar s-a gandit ca ar fi placut ca utilizatorul sa aiba control asupra modulelor pe care le are instalate in cadrul navigatorului de internet Firefox. Astfel, conform acestei pagini de wiki, versiunea 14 a navigatorului Mozilla Firefox, va avea un management activ al modulelor (Opt-in activation for plugins), ceea ce va permite modulelor Flash Player sau Java de exemplu, sa fie active numai daca utilizatorul doreste acest lucru.

Personal nu pot decat sa constat ca aceasta optiune a navigatorului Mozilla Firefox, va fi inca un cui in sicriul bannerelor infecte create in Flash sau Java, care apareau daca nu ar fi extensia Ad Block Plus instalata. Cumva banuiesc ca sunteti curiosi sa vedeti cum sta treaba cu acest mecanism, astfel ca nu-mi ramane decat sa va sugerez sa accesati acest link si sa descarcati versiunea Nightly.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *