Kiwi Linux

Kiwi Linux, este o distributie linux creata special pentru romani. Am testat si eu aceastra distributie linux acum ceva timp si va pot spune ca este un bun reper pentru incepatorii care au probleme cu configurarea conexiunii de internet.
Kiwi e un sistem de operare adaptat pentru utilizatorii din România. E bazat pe Ubuntu Linux, deci e gratuit, stabil, ușor de instalat și folosit, imun la viruși, spyware și malware și vine pe un singur CD. O ediție nouă apare la fiecare 6 luni sau chiar mai des sincronizat cu lansările Ubuntu. Conține traduceri și corectoare ortografice pentru limbile română și maghiară, codecuri pentru muzică, video și Flash, suport pentru conectarea la internet prin PPPoE (Romtelecom Clicknet și RDS). Poate citi și scrie pe partițiile create de Windows, și lucra cu documentele deja existente create cu Microsoft Office. Deoarece Kiwi folosește depozitele de pachete Ubuntu, actualizările de securitate și de corecturi sunt automat disponibile și in Kiwi atâta vreme cât sunt și pentru versiunea Ubuntu pe care este bazată, de obicei 18 luni. Aveți nevoie de 384 Mb de RAM pentru a-l rula in condiții bune. Dacă vreți să-l instalați pe disc e nevoie de 4Gb spațiu liber – fie partiție separată, fie loc liber in partiția Windows, în cazul din urmă la instalare se va crea o partiție pentru Kiwi. ( Kiwi Linux )
Din ce am vazut pe blogul comunitatii se fac pregatiri pentru Kiwi Linux ce va folosi cea mai recenta versiune de Ubuntu. O asteptam cu drag ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *