Kiwi Linux 11, pe cand?

Ubuntu 11.04 a aparut de ceva vreme si ca orice distributie cu acest nume face furori pe mai toate forumurile de specialitate. Asa cum bine se stie(sau ar trebui sa se stie) exista un derivat Ubuntu creat special pentru romani, numit Kiwi Linux. Am dorit sa aflu cateva informatii despre viitoarea versiune a distributiei asa ca i-am dat un mail persoanei care se ocupa de ea, in care am cerut cateva informatii. In randurile urmatoare avem raspunsul lui Jani Monoses:
1. Ubuntu 11.04 a aparut de ceva vreme, imi poti spune daca va exista Kiwi Linux 11.04 ?
2. Daca da, imi poti spune cateva elemente pe care le-ar aduce aceasta versiune? Daca nu, imi poti spune de ce ai renuntat in a mai crea aceasta distributie?(si) Ce se va intampla cu cei care folosesc Kiwi Linux, vor putea face upgrade catre versiuni mai noi ale Ubuntu?
Salut, inca nu e clar daca va fi un Kiwi 11.XX si daca da cand va aparea. Principalul motiv este lipsa de timp. deci nici macar planuri nu am legat de ce va contine. Upgrade se putea face tot timpul de la un Kiwi la Ubuntu urmator, pt updater apare ca un sistem Ubuntu normal cu ceva PPa activ at in plus.
3. Din perspectiva ta cum ti se pare renuntarea la Gnome 2 si trecere la Unity 2D, respectiv Unity 3D ?
Era necesara trecerea de la interfata veche la ceva nou mai potrivit pentru formate noi de ecran si pentru utilizatori incepatori. Daca modelul Unity se va dovedi un inlocuitor bun vom vedea, nu am o parere formata :)
Jani

Multumesc lui Jani Monoses pentru raspuns si astept cu nerabdare urmatoarea versiune a Kiwi Linux :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *