Kernel 3.1 disponibil sub openSUSE

Asa cum bine stiti intr-un articol anterior v-am prezentat un repo dedicat numai ptr kernel-uri linux, creat de cei de la Proiectul openSUSE pentru utilizatorii sai. Acum cateva zile kernelul versiunea 3.1 a aparut si iata ca acum este disponibil ca si set de pachete precompilate pentru utilizatorii de openSUSE din cadrul repo-ului HEAD, cunoscut ca si SUSE Development Kernel Of The Day.

Versiunile suportate de acest kernel sunt: openSUSE 11.3, openSUSE 11.4, openSUSE Factory si versiunea Standart. Daca aveti unul din repo-urile HEAD mentionate anterior deja adaugate inseamna ca trebuie sa initiati comanda sudo zypper refresh urmata de sudo zypper dup, pentru a instala noua versiune de kernel.

De asemenea daca printre voi exista utilizatori ai openSUSE Tumbleweed atunci este bine sa folositi repo-ul Standart pentru a instala acest nou kernel. Adaugarea repo-ului necesar in functie de versiune se face astfel: se deschide Yast –> Software –> Software Repositories –> se apasa butonul Add –> se bifeaza Specify URL (bifat default) –> deschideti unul din link-urile mentionate la inceputul articolului si copiati name si baseurl in campurile Repository Name si URL –> apasati OK si aveti grija sa acceptati cheia repo-ului. Dupa ce ati instalat actualizarile este necesar sa reinstalati manual programe precum Virtual Box, driverul video alaturi de oricare alta componenta care foloseste un modul de kernel. Experienta placuta cu noul kernel va doresc ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *