Jurnal de gamer: The Division

Sunt un pasionat al jocurilor First Person Shooter (FPS), dar în același timp mă atrag și cele din categoria Role Playing Game (RPG). Când am vazut combinația de genuri sub forma jocului The Division am zis că este ceva care trebuie cel puțin încercat. Left 4 Dead 1, Left 4 Dead 2 sau World War Z sunt în opinia mea jocurile care definesc cel mai bine modul cooperativ, de aceea la primul contact cu jocul The Division am crezut că mă voi plictisi.

Înainte să dau vina pe Ubisoft pentru produsul pe care l-au lansat am decis totuși să explorez un oraș devastat nu de hoarde de Zombies ci de o boală modificată genetic. După ce profilul de jucător a fost creat am fost bucuros timp de 30 de secunde pentru echipamentul oferit drept ”cadou”, deoarece îl puteam folosi numai după ce ajungeam la nivelul 30. Dacă ați jucat World of Warcraft în acest moment probabil că ați înțeles care este treaba și care este ”firul” jocului.

Explorarea zonelor este posibilă numai după ce jucătorul are un nivel cel puțin egal cu al zonei pe care dorește să o viziteze, altfel sunteți nevoiți să faceți ceea ce este numit ”grinding”. Ca să vă puteți face o idee despre ce misiuni sunt în fiecare zonă cel mai bine este să găsiți așa numitele Case sigure (Safe Houses), de unde o să puteți obține detaliile necesare. În cazul în care o să muriți când faceți o misiune o să fiți reanimat în cea mai apropiată casă sigură. Dacă mai țineti minte acel echipament oferit pentru atingerea nivelului 30, aveam șansa să îl vând în orice casă sigură dar am ales să nu fac asta și acest lucru a fost benefic când, după ceva timp, am atins nivelul 30.

Chiar dacă la început am menționat câteva jocuri de tip FPS, după ce am parcurs misiunile și scenariul jocului pot spune că am parcurs un fel de World of Warcraft, doar că ”lumea” era redusă la o singură regiune, divizată în mai multe părți. O dată cu finalizarea regiunii care vă aduce la nivelul 30, o să aveți șansa de a explora Zona Întunecată (Dark Zone). În acest loc intelingența artificială are mai multă putere, interacțiunea cu alți jucători este posibilă și de asemenea aveți șansa de a găsi echipament de calitate superioară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *