Instagram, cum să postăm din browser

Folosesc Instagram de ceva timp și nu o spun cu rușine, mi se pare o încercare timidă din partea Facebook de a face ceva asemănător cu Twitter, chiar dacă pentru unii a încărca o poză este la fel de greu cu a scrie 140 de caractere intr-un mesaj. Ideea din spatele acestui articol nu vine de la a compara 2 rețele de socializare ci mai degrabă un alt fapt, deranjant în opinia mea.

Am fost suprins în această dimineață când am descoperit că nu mai pot încărca poze sau filme din browser de pe Windows 10 de exemplu, același lucru fiind imposibil și pentru MacOs sau Linux când ne raportăm la folosirea unui browser. Ideea in sine este să orienteze utilizatorii spre aplicația de telefon, dar cei care încarcă un videoclip sau cei care folosesc Instagram de pe un laptop mai vechi căci doar asta își pot permite vor ajunge probabil să renunțe.

Pentru cei care nu doresc să renunțe există totuși o posibilitate de a accesa Instagram folosind un browser pe propriul calculator (sau laptop ca să nu facem vreo discriminare). Din ce am găsit pe Google (căci chestiunea asta este de ceva timp cunoscută) pentru a accesa Instagram de pe un calculator cu Windows avem nevoie în primul rând de Google Chrome.

Dupa ce ati instalat programul accesati rețeaua Instagram, faceti clic pe cele trei puncte din dreapta sus (Customize and Control Google Chrome) – More Tools – Developer Tools. În acest moment o să aveți o mică fereastră deschisă în browser. În partea din stânga a ferestrei deschisă de Developer Tools aveti două iconițe – faceți clic pe cea în care apare forma unui telefon (Toggle Device Toolbar) și o să vedeți practic aranjamentul paginii în forma în care apare pe un dispozitiv mobil. Ca să ne apară infamul buton de upload mai este nevoie doar să reîncărcați pagina de Instagram (refresh practic).

În final după atâtea clicuri prin meniuri pe care probabil că nu le-ați exporat vreodată aveți acum opțiunea de a încărca poze pe Instagram din confortul browserului. Puteți închide acum fereastra deschisă de Developer Tools și naviga astfel în versiunea de mobil a site-ului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *