Înapoi din… ”concediu”

No-Vacancy-SignSalutare pinguini! Ce mai face distribuția voastră linux preferată? toate bune? Dacă analizați puțin articolele care au apărut pe blog în ultima vreme, s-a putut observa că subsemnatul a păstrat o oarecare distanță. Acest lucru s-a datorat faptului că am fost la propriu în ”concediu” față de tot ceea ce reprezintă linux, astfel că până mai recent am fost o ”fereastră cuminte” care înafară de gloanțe virtuale și curse de mașini nu a mai făcut altceva.

În clipa de față sunt uimit în mod negativ de ceea ce am găsit când am bootat openSUSE 12.2 și spun asta deoarece sistemul de operare are anumite probleme care nu pot fi trecute așa ușor cu vederea. Acum cam o lună când am stins lumina, sistemul de operare și ale sale componente adiacente Yast funcționau fără nici o problemă. La două zile după revenirea mea am găsit un car întreg de actualizări care au fost efectuate cu succes, din runlevel 3 pentru a evita problemele, dar am descoperit o dată logat în cadrul mediului de lucru că Yast Software Management, o componentă destul de utilă pentru sistemul de operare, funcționează de-an… strâmbu`. Pe lângă acest fapt am decoperit de asemenea că openSUSE 12.3 Milestone 2 a fost lansat cu o întârziere de o săptămână și că openSUSE Tumbleweed se rostogolește către neființă.

Sărbătorile de iarnă ne bat deja la ”ușă” și o dată cu ele trebuie să împărțim energia între servici, treburi casnice și mai nou sfîrșitul lumii… știți voi cică ar veni mâine sau poate poimâine sau poate chiar acum… Astfel ”concediul” meu față de linux s-a terminat exact când openSUSE 12.2 s-a gândit să meargă aiurea, un 12.3 Milestone 2 întârziat care își continuă idioata misiune de eliminare a SuseConfig și care după părerea mea se va transforma într-un fel de derivat Fedora așa cum este Linux Mint pentru Ubuntu, doar că mai ”dinamic” oleacă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *