In centrul atentiei: Forumul Ubuntu Romania

ubuntu-logoDe ceva timp incoace ma bucur ca am incheiat un episod negativ din viata mea ca si blogger, ca si promotor de programe libere. Numele acelui episod este Softpedia si pot spune spune ca l-am incheiat cat se poate de repede si de silentios nu se merita incheiat altfel. Din pacate observ ca si alte entitati locale au destule probleme in ceea ce priveste raportul dintre utilizatori si administratori/moderatori.

In premiera astazi va aduc in centrul atentiei Forumul Ubuntu Romania. Am ales sa fac acest lucru pentru a va face cunoscuta starea de fapt a lucrurilor care se intampla pe forum. Asa cum bine se stie, Comunitatea Ubuntu Romania este cea mai numeroasa din spatiul carpato-danubiano-pontic, reflectand si nivelul de popularitate la nivel global de care se bucura distributia linux. La prima vedere totul pare bine, un site frumos, un wiki si un forum deschis oricui… frumos nu-i asa?… dar cat se poate de fals. Sub aspectul placut al site-ului se ascund niste probleme destul de grave.

Una dintre aceste probleme este calitatea limbii romane folosita in posturi de unii utilizatori, calitate care te face sa crezi ca traiesti intr-o tara de anagramati si analfabeti, dar cu pretentia de a primi ajutor, evenutal mura in gura. Personal sunt ingrozit de ceea ce vad si nu o spun din prisma faptului ca as fi un mare lingvist o spun ca si persoana care a trecut prin scoala, liceu si respectiv facultate; ma mir cum de au promovat acesti indivizi in cadrul educational. A doua problema este si mai grava: abuzurile din partea moderatorilor si administratorilor. Acum ceva timp mi-am petrecut o zi navigand pe forum doar ca sa ma conving ca ma insel; din pacate nu a fost asa. Din ce am putut observa cenzura este un element mult prea folosit chiar si in zonele in care se poate discuta liber despre orice subiect. A doua metoda de anihilare a dreptului la opinie este banarea utilizatorului care din anumite motive a cauzat “probleme”… ce patetic… Pentru astfel de lucruri s-a murit in 1989 dar se pare ca unii inca le mai practica chiar daca este vorba de un mediu virtual.

In alta ordine de idei daca aveti nevoie de ajutor in legatura cu distributia linux Ubuntu este mai bine sa cititi si sa va ganditi de doua ori inainte de a face acest pas. O alternativa in acest sens ar fi comunitatea internationala Ubuntu sau de ce nu o comunitate locala construita in jurul unui derivat Ubuntu. In incheiere doresc sa multumesc prietenilor mei din diferitele medii de comunicare care au scos acest lucru la iveala si care mi-au dat sansa sa vi-l prezint si voua alaturi de ceea ce gasisem eu. Comunicarea mea ca si blogger cu Ubuntu Romania nu s-a materializat niciodata desi le-am trimis doua mailuri in care le-am cerut o mica interventie in a promova distributia linux pe care o reprezinta. Raspunsul lor nu a ajuns niciodata la mine ceea ce ma face sa cred ca mi-au ignorat mailurile; asta e, eu sa fiu sanatos :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *