In centrul atentiei: Comunitatea romaneasca Mozilla

Prin natura lui acest blog are in prim plan promovarea programelor cu sursa deschisa catre cititorii interesati sa afle ce se mai intampla in jurul lor si graviteaza preponderent in jurul sistemelor de operare linux. Daca in trecut am realizat o “prezenta” a comunitatilor locale de distributii linux ce se afla in Romania, astazi am decis sa schimb putin foaia si sa pun in centrul atentiei o comunitate locala ce promoveaza un set de programe cu sursa deschisa, universale ca si sistemul de operare Debian insusi as putea spune, Comunitatea romaneasca Mozilla.

Ce este Comunitatea romaneasca Mozilla?
Personal consider ca putina istorie nu strica astfel ca voi incerca succint sa va prezint Comunitatea romaneasca Mozilla. Comunitatea, ca si entitate in spatiul carpato-danubiano-pontic, a inceput sa isi faca simtita prezenta in anul 2008 desi tentativele de implicare in cadrul organizatiei internationale au existat inca de prin 2003. Faptul ca inceptul a fost greu nu ma mira, in general asa se intampla peste tot atunci cand o noua comunitate se naste si deci Romania nu a fost exceptie. Treptat, Comunitatea romaneasca Mozilla a ajuns sa fie implicata in diferite activitati precum localizarea in limba romana a produselor create de Mozilla, promovare nationala sau participarea la diferite evenimente regionale si internationale prin intermediul unor reprezentanti ai comunitatii.

Pe langa un mediu de promovare a programelor cu sursa deschisa create de Mozilla, comunitatea ofera celor interesati sansa de implicare si incepand de aseara doreste sa va starneasca interesul pentru tehnologiile Mozilla si prin intermediul unui nou design de sait. Daca culoarea argintie va aduce aminte de o masina scumpa vazuta pe undeva pe care oricum nu aveti bani sa o cumparati, faptul ca tapetul de wordpress foloseste tehnologia html5 pentru a reda elegant saitul, va poate spune ca aceasta comunitate este inca un “turn al castelului” de programe cu sursa deschisa ce sunt promovate in Romania, fara nici un cost pentru utilizatori.

In incheiere transmit acelasi mesaj pe care l-am transmis si altor comunitati romanesti in diferite momente ale existentei lor despre care am scris: mult spor in toate activitatile intreprinse in plan local, regional si/sau international, acest blog va continua sa va promoveze munca si in spirit democratic va critica daca este nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *