Hulu.com, un voyo.ro mai șmecher

hulu-logoTot navigând pe Internet și intrând în contact cu diferiți utilizatori, am ajuns să discutăm printre altele și despre conținutul online legal la care putem avea acces liber sau contra-cost. Există unele posturi de televiziune care emit online, dar acest lucru reprezintă numai o parte dintre ele și asta deoarecere unele sunt în regim de ”pay-per-view”- plată pentru vizionare, și sunt oferite de site-uri precum voyo.ro sau dolcetv.ro.

Acum eu personal nu știu cât de bune sau mai puțin bune sunt serviciile oferite de cele două site-uri mai sus menționate, dar cu siguranță nu se compară cu ceea ce au creat americanii prin 2007. Hulu.com este un site care oferă acces liber și contra cost la diferite tipuri de emisiuni și seriale numai utilizatorilor din America, conținutul fiind pus la dispoziție de către companii din zona media precum NBCUniversal Television Group (Comcast), Fox Broadcasting Company (News Corp) și Disney-ABC Television Group (The Walt Disney Company).

Curiozitatea m-a îndemnat să accesez și eu site-ul cu pricina și așa cum era de așteptat dreptul de vizualizare a conținutului îmi este respins, lasându-mă doar să navighez printre titlurile disponibile și ”nimica” mai mult. Apelând la taica Google am fost suprins să aflu că Hulu.com este disponobil și utilizatorilor din afara Americii prin intermediul unei extensii destul de deștepte, care poate fi instalată atât sub Mozilla Firefox cât și sub Google Chrome, fiind oferită gratuit de cei de la Media Hint.

Din perspectiva cerințelor, menționez aici un navigator de internet, Flash Player, conexiune de Internet și desigur o placă video capabilă de accelerare 3D. Magia din spatele extensiei se prezintă sub forma unei adrese IP de tip proxy servit site-ului atunci când îl accesăm, conținutul vizualizat fiind accesat folosind IP-ul real al utilizatorului. Personal am testat extensia și am putut vizualiza conținut de pe site, având ca furnizor de Internet ”compania ErdEesH”.

Licențiere: emblema și denumirea Hulu sunt mărci înregistrate ale grupului format din NBCUniversal Television Group, Fox Broadcasting Company și Disney-ABC Television Group.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *