HowtoForge – tutoriale linux

“O imagine face cat o mie de cuvinte” spune un proverb… si in cazul incepatorilor ce folosesc o anumita distributie linux acest lucru are aceasi valoare ca si aurul as putea adauga eu, deoarece diminueaza sau elimina stresul de a citi printre randuri(la propriu) si de a intelege ceva ce sub windows nu era prezent. De cele mai multe ori se apeleaza la tutoriale dar a gasi un bun tutorial, bine construit si fara prea multe detalii inutile zic eu, devine o provocare.

Folosirea zilnica a motorului de cautare Google mi-a oferit linkuri care duceau si catre HowtoForge. La prima vedere a numelui nu ati spune ca e mare lucru, mai ales ca “forge” se aplica mai mult domeniului industrial al metalurgiei. Nu lasati acest lucru sa va pacaleasca sub acest nume simplu se ascunde un site plin de resurse utile chiar si pentru cei mai sceptici care au ales o distributie linux doar ca sa aiba o ocupatie. Simplitatea site-ului este conturata chiar si prin descrierea pe care autorii lui au facut-o: HowtoForge provides user-friendly Linux tutorials about almost every topic.

Articolele de site sunt grupate pe distributii linux, servere web, backup si panouri de control, dns, mediu de lucru, email, ftp, programare, samba, securitate, stocare si virtualizare. Toate acestea sunt grupate intr-un meniu aflat pe partea stanga a site-ului care asigura o navigare usoara. Distributiile linux prezente in acele articole sunt si cele pe care eu le promovez si anume pentru incepatori dar mai prezinta si articole pentru distributii unix care asa cum bine stim au inceput sa se orienteze si catre incepatori.
Daca ati ajuns deja la acest rand inseamna ca articolul meu nu va plictisit, din contra sper eu sa va fi scutit de postarea de intrebari pe anumite forumuri unde se mai intampla sa fii considerat “noob” pentru ca intrebi ceva. Astfel fara sa ma mai lungesc va doresc navigare placuta si folositoare pe site-ul HowtoForge http://www.howtoforge.com/ :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *