HexChat o alternativă la mIRC

Acum ceva timp, am prezentat programul Pidgin ca și alternativă pentru programul mIRC, căci uneori 25 de dolari pot fi cheltuiți altfel, mai ales când ești puștan de liceu. După ce articolul a fost publicat am încercat să aflu cum este perceput, iar pentru cei care au utilizat versiunile crack-uite ale mIRC situația era cam neplăcută din cauza interfeței grafice oferite de Pidgin. Mi-am prospus să scriu un articol care să ofere si alte alternative specifice pentru mIRC dar nu am ajuns să îl scriu… cel puțin nu până acum când au trecut mulți ani de când nu am mai folosit IRC ca și metodă de interacțiune umană.

Mediul meu de lucru preferat sub linux a fost timp de mai mulți ani KDE, dar o dată cu schimbările și problemele întâmpinate cu driverele video, am găsit refugiu pe Gnome și astfel am făcut cunoștiință cu programul de chat pentru protocolul IRC numit HexChat. După ce am folosit mIRC prin internet cafe-uri și nu numai, interfața oferită de HexChat mi s-a părut familiară la fel și utilizarea programului.

HexChat este un program gratuit, creat pentru Windows și Linux (distribuit de fiecare în parte prin intermediul unui depozit de pachete). Partea interesantă este că dezvoltatorul aplicației a creat versiuni pentru arhitecturile pe 32 și 64 de biți, iar independent a creat și o versiune pentru Windows 10. Aveți câteva capturi de ecran în cadrul acestei pagini ca să vă faceți o idee despre program. Acei fani infocați vor spune că nu este precum mIRC și au dreptate, dar spre deosebire de acel program crack-uit și neactualizat HexChat este încă întreținut de o echipă de dezvoltatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *